Egypten


Höst-regn-grått

Hej!
Nu är hösten här på allvar. Idag går det inte att göra någonting ute. Jag har betalat våra räkningar idag, skönt att få det gjort. Tore tvättar bilarna fast de regnar.
Igår var jag på kyrkogården och gjorde fint på pappas grav. Tände ett ljus där.
Har tagit in mina pelargonier tänkte jag skulle övervintra dem i källaren.
Trappan målade vi klart förra helgen. Ljust och fint blev det. Nu är det bara trappstegen kvar ska beställa dem på måndag.
På tisdag flyger vi till Egypten ska bli så spännande. Vi har aldrig varit där. Åker klockan sju på tisdag morgon. Jag ska bara äta gott och koppla av.
Idag ska jag börja packa och lägga upp två par jeans. Men i packningen ska det bara ligga shorts och kjolar för vi kommer att ha 28 grader varmt. Lite resfeber har jag. Vi ska lämna Wilma hos Markus som lovat att ta hand om henne. Lite kommer jag allt att sakna henne. Vem ska nu slicka mina fötter och pussa mig i örat. Värst kommer det nog att bli när jag lägger mig, får nog lägga en extra kudde bredvid mig.
Vi hörs när jag kommer hem.

Till sommaren då ska jag...


Trappan har blivit vitare sedan förra inlägget.







Göteborg.

I lördags åkte jag och Tore till Göteborg. Vi passade på att åka ut till Frölunda Torg för att shoppa. Jag hittade mycket bl.a två par snygga byxor som jag vet att jag kommer att använda mycket. Min gaderob var ganska tom eftersom jag gallrat rejält. Skönt nu har jag fyllt på den med nya fräscha kläder.
Tore hittade ett par snygga byxor sedan var han nöjd konstigt! Hade vi haft bättre med tid på oss hade jag kunnat gått där länge. Vi köpte en marsipantårta med oss hem. Vi firade mamma lite i förskott för hon fyller år den 21/10.
Vi sov över en natt och sedan blev det naturligtvis en tur in på IKEA.

Trappan ska bli vit!

Vilket väder! Det var bara två veckor sedan jag solade i bikini alldeles utanför huset, man kan knappt tro det.
I lördags började vi skruva ner i trappan och grundmålade. Det är mycket jobb så därför har vi funderat länge på det. Men nu känns det skönt när vi börjat. Trappan ska bli vit och sedan ska vi lägga nya trappsteg. Vår gamla trappa har varit så ful i många år.  Det är 24 trappsteg och fyra plan. Det är ju så att furu är bara snyggt en kort tid sedan blir det snabbt märken i den. Vi använder trappan mycket eftersom den går upp till sovrummen och arbetsrum, ner till tvättstugan. Men nu har vi äntligen börjat och det finns ingen återvändo.
Vi har börjat med häftagrund men färgen tog slut och nu får vi fortsätta på måndag. Ja eller Tore får fortsätta jag arbetar till fem och sedan är jag så trött så då orkar jag inte måla. Men Tore har precis blivit arbetslös så han har tid och kanske lust?
Wilma var rolig när jag skulle måla ribbor i källaren då kom hon och lade sig på den blå mattan, det var som hon tänkte Jaha det skall bli målning igen. Hon fick den blå mattan av mig i somras när jag höll på att måla för golvet är lite kallt.
Annars har jag hållt mig inne i helgen. En kort tur blev det till Panduro i Ullared, men det var inte så mycket att ha. Det kändes som att där var allt som inte gick att sälja i de andra Panduro-affärerna.
Nej nu ska jag laga lite mat. Ikväll ska jag se på Ensam mamma söker också deckaren.
Trevlig fortsättning på helgen.

Nu ska trappan målas vit.













RSS 2.0